دسته‌بندی نشده

مجازی سازی دیتاسنتر چیست؟

مجازی سازی دیتاسنتر

مجازی سازی دیتاسنتر (Data center virtualization)، به انتقال مراکز داده فیزیکی به مراکز داده دیجیتال (مجازی) با استفاده از یک پلتفرم نرم افزار ابری است که شرکت‌ها را قادر می‌سازد از راه دور به اطلاعات و برنامه‌ها دسترسی داشته باشند.

چرا مجازی سازی دیتاسنتر پدید آمده است؟

در طول تاریخ، مراکز داده به صورت فیزیکی در یک مکان مرکزی نگهداری و مدیریت شده‌اند. با این حال، پیشرفت‌ها در رایانش ابری و افزایش تقاضا برای راه‌حل‌های انعطاف‌پذیر فناوری اطلاعات منجر به فناوری‌های نوظهوری شده است که به معنای واقعی کلمه دیتاسنتر سنتی را متحول می‌کند.

مجازی سازی مرکز داده چگونه کار می‌کند؟

مجازی سازی دیتاسنتر فرآیند ایجاد یک سرور مجازی (که گاها مرکز داده تعریف شده نرم افزاری (SDCC) نامیده می‌شود) از سرورهای سنتی و فیزیکی است. این فرآیند سخت افزار فیزیکی را با تقلید از پردازنده‌ها، سیستم عامل و سایر منابع آن با کمک یک هایپروایزر abstract می‌کند. Hypervisor نرم افزاری است که یک ماشین مجازی (VM) را ایجاد و مدیریت می‌کند که در این فرآیند به هماهنگی ارتباط با واحد پردازش مرکزی (CPU) کمک می‌کند. به طور معمول، مجازی سازی دیتاسنتر منجر به یک یا چند زیرساخت ابری، یک سیستم به هم پیوسته از سخت افزار مجازی شده و سایر اجزای دیجیتال می‌شود.

مراکز داده مجازی چگونه مدیریت می‌شوند؟

پلتفرم‌های دیتاسنتر مجازی را می‌توان از یک مکان فیزیکی مرکزی (ابر خصوصی) یا از طریق یک ارائه دهنده (ابر عمومی) یا ترکیبی از هر دو (ابر هیبریدی) مدیریت کرد. سرورهای مجازی سازی شده در محل شرکت توسط تیم‌های خصوصی یا داخلی مستقر، مدیریت و محافظت می‌شوند. از طرف دیگر، سرورهای ارائه دهنده خدمات در مراکز داده بیرون شرکت توسط ارائه‌دهنده خدمات ابری اداره می‌شوند که راهکار‌های سرور ابری را به بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف بر اساس هزینه‌های تعیین‌شده یا مدل مبتنی بر مصرف (یعنی پرداخت برای آنچه استفاده می‌کنید) ارائه می‌دهد.

مزایای مجازی سازی دیتاسنتر چیست؟

طراحی مرکز داده مجازی مزایای مختلفی را به طور برابر برای متخصصان فناوری اطلاعات و کاربران ارائه می‌دهد.

مقیاس پذیری

بر خلاف سرورهای فیزیکی که نیاز به منابع گسترده و گاهاً گران و مدیریت زمان دارند، مراکز داده مجازی نسبتاً ساده، سریع و ارزان هستند. آنها می‌توانند در پاسخ به افزایش فوری نیاز شرکت برای پردازش و سایر منابع، ارتقا یابند، یا زمانی که منابع ضروری نیستند، کاهش یابند. چیزی که با سرورهای فیزیکی امکان پذیر نیست.

عملکرد پیشرفته

قبل از مجازی‌سازی، همه چیز، از تسک‌های معمول و تعاملات روزانه گرفته تا تجزیه و تحلیل عمیق و ذخیره‌سازی داده‌ها که در سطح سرور اتفاق می‌افتاد، فقط از یک مکان قابل دسترسی بود. منابع مجازی‌سازی شده را می‌توان از هر جایی با اتصال به اینترنت در دسترس قرار داد. به عنوان مثال، کارمندان می‌توانند به داده‌ها و سایر برنامه‌ها از مکان‌های دور دسترسی داشته باشند و بهره‌وری را در خارج از دفتر ممکن می‌سازند. سرورهای مجازی همچنین فرصت‌های همکاری و اشتراک گذاری همه کاره را از طریق برنامه‌های کاربردی مبتنی بر ابر مانند کنفرانس ویدیویی، پردازش کلمه و سایر ابزارهای ایجاد محتوا امکان پذیر می‌کنند.

صرفه جویی در هزینه

مجازی سازی دیتاسنتر، مدیریت و نگهداری پیشرفته‌تر مرتبط با سرورهای فیزیکی را که معمولاً به ارائه دهندگان شخص ثالث برون سپاری می‌شوند حذف می‌کند. و برخلاف همتایان فیزیکی خود، سرورهای مجازی اغلب به عنوان بخشی از یک مدل مبتنی بر مصرف ارائه می‌شوند، به این معنی که شرکت‌ها فقط برای آنچه استفاده می‌کنند پرداخت می‌کنند. در مقابل، چه از سرورهای فیزیکی استفاده شود یا نه، شرکت‌ها همچنان هزینه‌هایی را برای نگهداری آنها متحمل می‌شوند. و عملکرد اضافی که مراکز داده مجازی ارائه می‌دهند می‌تواند سایر هزینه‌های تجاری مانند هزینه‌های سفر را کاهش دهد.

راهکار‌های مجازی سازی دیتاسنتر HPE

HPE در کمک به شرکت‌های بزرگ برای تسریع تحولات دیجیتالی پیشتاز است. ما به دلیل ارائه راه‌حل‌های قدرتمند که برای استقرار و مدیریت به صورت محلی و از راه دور ساده هستند، شناخته شده‌ایم، ما سرورهایی را ارائه می‌دهیم که مجموعه‌ای از ویژگی‌های امنیتی متنوعی را برای کمک به کاهش خطرات و اختلالات احتمالی کسب و کار دارند. سرور اچ پی ما که در سری‌های HPE ProLiant ML و DL ساخته شده‌اند و با پردازنده‌های قدرتمند Intel® Xeon® Scalable پشتیبانی می‌شوند، برای اجرای Microsoft® Windows Server® با Microsoft Hyper-V® یا VMware vSphere® بهینه شده‌اند.

HPE همچنین خدماتی مانند HPE GreenLake را ارائه می‌کند که به شرکت‌ها و مؤسسات کمک می‌کند منابع مجازی مبتنی بر ابر را برای حجم کاری خاص و نیازهای تجاری خود مستقر و تخصیص دهند. این راهکار مدیریت شده مبتنی بر یک مدل پرداخت به ازای استفاده است، به شرکت‌ها روشی کم‌هزینه می‌دهد تا فناوری اطلاعات را برای پاسخگویی به تقاضا، مقیاس‌بندی کنند، و با اجازه دادن به مدیران فناوری اطلاعات با تمرکز بر نوآوری‌های تجاری، فشار کمتری بر آن وارد می‌کند.

شرکت‌هایی که مجازی سازی دیتاسنتر را مدنظر دارند و از لحاظ مالی مشکل دارند، می‌توانند با خدمات مالی HPE در تماس باشند تا راهکار‌هایی را برای پرداخت فضای مورد نیاز خود بیابند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *