دسته‌بندی نشده

سرور ابری چیست؟

سرور ابری

سرور ابری یک منبع سرور تجمیع شده و متمرکز است که از طریق یک شبکه (معمولاً اینترنت) میزبانی شده و ارائه می‌شود و در صورت تقاضا توسط چندین کاربر قابل دسترسی است. سرورهای ابری می‌توانند تمام عملکردهای یک سرور فیزیکی سنتی را انجام دهند و قدرت پردازش، ذخیره سازی و برنامه‌های کاربردی را ارائه دهند.

سرورهای ابری می‌توانند در هر نقطه از جهان قرار داشته باشند و خدمات را از راه دور از طریق یک محیط رایانش ابری ارائه دهند. در مقابل، سخت افزار سرور اختصاصی سنتی معمولاً در محل برای استفاده انحصاری توسط یک سازمان راه اندازی می‌شود.

سرور ابری چگونه کار می‌کند؟

راه اندازی سرور ابری از طریق مجازی سازی امکان پذیر می‌شود. نرم افزار مدیریتی به نام Hypervisor بر روی سرورهای فیزیکی برای اتصال و مجازی سازی آن‌ها نصب می‌شود: انتزاع منابع ترکیب شده آن‌ها و ادغام آن‌ها با هم برای ایجاد سرورهای مجازی. سپس این منابع مجازی می‌توانند خودکار شوند و از طریق ابر برای استفاده اشتراکی در یک سازمان واحد یا در چندین سازمان ارائه شوند.

این رویکرد به عنوان مدل infrastructure-as-a-service (IaaS) شناخته می‌شود. سازمان‌هایی که از IaaS استفاده می‌کنند مجبور نیستند سخت افزار خود را داشته باشند و مدیریت کنند. آن‌ها می‌توانند آن را از اشخاصی که منابع را بر حسب نیاز کاربر از طریق یک ابر عمومی ارائه می‌کنند، تهیه کنند. یک مثال رایج از سرور ابری استفاده از یک ابر عمومی برای بارهای کاری موقت، فصلی یا متغیر است که در صورت نیاز به منابع بیشتر باید به سرعت افزایش یابد.

با این حال، در برخی موارد، ارائه دهنده می‌تواند سرور ابری را به عنوان سرورهای اختصاصی نیز پیکربندی کند. در این ستاپ که گاهی به آن bare-metal server می‌گویند، ارائه‌دهنده سرورهای ابری فیزیکی را به یک مشتری اختصاص می‌دهد که ممکن است نیاز به پرفورمنس یا ذخیره‌سازی خاصی داشته باشد.

چرا به آن سرور ابری می‌گویند؟

وقتی گفته می‌شود یک منبع محاسباتی “در فضای ابری” است، به این معنی است که از طریق شبکه‌ای مانند اینترنت تحویل داده می‌شود و به این صورت نیست که در محل قرار گرفته و مستقیماً به آن دسترسی داشته باشید. سرور ابری یکی از برجسته‌ترین نمونه‌های یک منبع رایانش ابری به همراه ذخیره‌سازی ابری، پایگاه‌های داده، شبکه و نرم‌افزار است.

تفاوت بین سرور ابری و سرور فیزیکی چیست؟

واژه “ابر” یا “cloud” بطور کلی با واژه اینترنت مترادف شده است. اما در واقع ابرهای زیادی وجود دارند، چه عمومی و چه خصوصی، که توسط مجموعه‌ای از سرورهای متصل بهم که منابع محاسباتی را از طریق شبکه ارائه می‌کنند، تشکیل می‌شوند.

یک سرور ابری را می‌توان در مقابل یک سرور فیزیکی و اختصاصی قرار داد. در حالی که منابع یک سرور ابری می‌تواند در میان بسیاری از کاربران به اشتراک گذاشته شود، یک سرور اختصاصی برای استفاده انحصاری توسط یک شرکت طراحی شده است. باید توسط آن سازمان راه اندازی و مدیریت شود، در حالی که یک سرور ابری می‌تواند تحت مالکیت و مدیریت شخص ثالثی باشد.

بهترین سرور ابری کدام است؟

شرکت‌های بزرگ و کوچک برای انتخاب گزینه مناسب برای سرور ابری گزینه‌های متعددی دارند. بهترین سرورهای ابری برای نیازها و بودجه‌های خاص بهینه شده‌اند. سروری که برای یک شرکت جهانی پیکربندی شده ممکن است برای یک شرکت متوسط مناسب نباشد.

سرورهای ابری را می‌توان در سه نوع اصلی تقسیم بندی کرد :

ابر عمومی

سرورهای ابری معمولاً از طریق ابر عمومی مستقر می‌شوند. در این سناریو، یک ارائه‌دهنده شخص ثالث مالک و مدیریت سرورها و سایر زیرساخت‌ها است و به مشتریان خود امکان دسترسی به خدمات محاسباتی درخواستی را می‌دهد.

ابر خصوصی

یک شرکت می‌تواند سرورهای ابری خود را به صورت شخصی میزبانی کند و کنترل مدیریت و نگهداری آن‌ها را حفظ کند. منابع ابر خصوصی با سایر سازمان‌ها به اشتراک گذاشته نمی‌شوند، اما از آنجایی که در فضای ابری هستند، هر کارمندی می‌تواند از راه دور به آنها دسترسی داشته باشد، معمولاً از طریق اینترانت شرکت یا VPN.

ابر ترکیبی

ابرهای عمومی و خصوصی را می‌توان با سرورهای ابری داخلی و سرورهای ابری خارج از سایت که با هم کار می‌کنند ترکیب کرد. این محیط ابری ترکیبی به شرکت‌ها گزینه‌ها و انعطاف بیشتری برای حفظ کنترل و امنیت در صورت لزوم می‌دهد. همچنین وقتی ابرهای عمومی باید به سرعت گسترش پیدا کنند تا با افزایش تقاضا مواجه شوند، استفاده می‌کند.

مزایای سرور ابری

سرورهای ابری صنعت فناوری اطلاعات را متحول کرده‌اند. شرکت‌های بی‌شماری از راه‌اندازی‌های سنتی و متمرکز سرور و زیرساخت دور شده‌اند تا از این فناوری شگفت انگیز استفاده کنند. چهار مزیت اصلی باعث تمایل شرکت‌ها به این تغییر می‌شود:

مقرون به صرفه بودن: استفاده از سرورهای ابری که توسط شرکت‌های ارائه دهنده مدیریت می‌شوند برای یک شرکت بسیار کم هزینه‌تر از خرید و نگهداری زیرساخت‌های خود است. شرکت‌ها هنگام به اشتراک گذاری منابع سرور با دیگران از صرفه جویی در مقیاس سود می‌برند و فقط برای منابعی که استفاده می‌کنند هزینه می‌پردازند.

راحتی: منابع ابری عمومی اغلب می‌توانند در عرض چند دقیقه تهیه شوند و به راحتی از طریق یک کنترل پنل یا API مدیریت شوند. وقتی تیم‌های فناوری اطلاعات دیگر نیازی به نگهداری زیرساخت‌های پیچیده در محل ندارند، منابع آن‌ها برای کارهای دیگر آزاد می‌شوند. کاربران می‌توانند از هر کجا به داده‌ها دسترسی داشته باشند.

مقیاس‌پذیری: با تغییر نیازهای محاسباتی و ذخیره‌سازی داده‌ها، سرورهای ابری می‌توانند به سرعت پاسخ دهند و برای پاسخگویی به تقاضا، منابع را افزایش یا کاهش دهند.

قابلیت اطمینان: سرورهای ابری می‌توانند عملکردی مشابه سرورهای اختصاصی ارائه دهند. از آنجایی که ابر بر روی چندین سرور در یک محیط مشترک اجرا می‌شود، سرویس می‌تواند حتی در صورت خرابی یک مؤلفه ادامه یابد.

مزایا و معایب سرور ابری

مزایای استفاده از سرورهای ابری – مقرون به صرفه بودن، مقیاس پذیری و انعطاف پذیری – بسیار بیشتر از معایب آن است. اما برای برخی از سازمان‌ها، سرورهای ابری تمام نیازهای آن‌ها را برآورده نمی‌کنند.

یکی از چالش‌های سرور ابری داشتن کنترل کمتر است، زیرا شرکتی که از ابر عمومی استفاده می‌کند زیرساخت‌های خود را در داخل مدیریت نمی‌کند. اگر یک ابر عمومی به دلیل تقاضای غیرمنتظره سایر مشتریان دچار قطعی یا کاهش سرعت شود، آن‌ها باید منتظر باشند تا ارائه دهنده مشکل را برطرف کند.

به همین دلیل است که برخی از شرکت‌ها ترکیبی از زیرساخت‌های ابری و داخلی را به کار می‌گیرند. دومی را می‌توان به حجم کاری حیاتی یا با امنیت بالا اختصاص داد و آن‌ها را تحت کنترل خود نگه داشت.

ارائه دهندگان سرور ابری

شرکت‌ها انتخاب‌های بی‌شماری برای تجهیزات سرور و میزبانی دارند. آن‌ها می‌توانند از میان صدها ارائه دهنده ابر برای ارائه خدمات انتخاب کنند. با گسترش مراکز داده و مزارع سرور در سراسر جهان، تعداد سرورهای ابری همچنان در حال افزایش است. برای پاسخگویی به نیازهای رو به رشد رایانه‌ها و دستگاه‌های متصل، ممکن است در آینده نزدیک به چند صد میلیون سرور نیاز باشد.

HPE ProLiant برای دنیای هیبریدی شما طراحی شده است

سرور hp از رویکردهای توزیع‌شده پشتیبانی می‌کند، محاسبات را از مراکز داده متمرکز خارج می‌کند و آن را در سرتاسر عملیات خود به کار می‌گیرد. در میان ابرهای چندگانه، چندین مرکز داده و در edge. و کار با آن‌ها ساده است، با مدیریت محاسباتی مبتنی بر ابر مبتنی بر موقعیت مکانی، دید و سازگاری را تضمین می‌کند، عملیات را در سراسر چرخه حیات و در سراسر محیط یکپارچه می‌کند، در حالی که امنیت و اتوماسیون را تقویت می‌کند.

شما می‌توانید برای تجهیز دیتاسنتر خود با کارشناسان ما در ارتباط باشید. آن‌ها به بهترین شکل ممکن شما را جهت خرید سرور hp راهنمایی می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *