دسته‌بندی نشده

ابر خصوصی (Private Cloud) چیست؟

ابر خصوصی

ابر خصوصی مدلی از محاسبات ابری است که در آن زیرساخت به یک کاربر و یا سازمان اختصاص داده شده است و می‌تواند در دیتاسنتر‌های خود سازمان یا از طریق یک ارائه‌دهنده سرور ابری که خدمات میزبانی Private Cloud را ارائه می‌دهد و ممکن است زیرساخت‌های ابر مشترک چند کاربره عمومی را نیز ارائه دهد، میزبانی شود.

به طور معمول، کاربر و یا سازمان مسئول کارهای یک ابر خصوصی است با این تفاوت که زیرساخت سنتی که شامل تعمیر و نگهداری مداوم، ارتقاء، پچ‌های سیستم عامل، میان‌افزار و مدیریت نرم‌افزار کاربردی است، در محل سازمان نیست.

راه‌حل‌های ابر خصوصی به سازمان‌ها کنترل و امنیت بیشتری در مقایسه با بقیه سرویس‌های ابری ارائه می‌دهند، اگرچه به سطح بسیار بالاتری از تخصص IT نسبت به استفاده از ابر عمومی نیاز دارد.

چرا از ابر خصوصی استفاده کنیم؟

ابرهای خصوصی همان کنترل و امنیت زیرساخت سنتی داخل سازمان را ارائه می‌دهند. دلایلی وجود دارد که سازمان ها رایانش ابری خصوصی را انتخاب می‌کنند:

امنیت

از آنجایی که ترافیک به یک ابر خصوصی معمولاً به تراکنش‌های خود سازمان محدود می‌شود، امنیت ابر خصوصی افزایش می‌یابد. ارائه‌دهندگان ابر عمومی باید ترافیک میلیون‌ها کاربر و تراکنش را به طور همزمان مدیریت کنند، بنابراین احتمال بیشتری برای ترافیک مخرب ایجاد می‌کنند. از آنجایی که ابرهای خصوصی از زیرساخت فیزیکی اختصاصی تشکیل شده است، سازمان کنترل بهتری بر سرور، شبکه و امنیت برنامه دارد.

همچنین اگر تصمیم بر راه اندازی این سیستم در محل خود داشته باشید می‌توانید برای خرید سرور hp اقدام کنید.

عملکرد قابل پیش بینی

از آنجایی که سخت افزار در این مدل اشتراکی نبوده و اختصاص داده شده است، عملکرد بار کاری قابل پیش بینی است و تحت تأثیر سایر سازمان ها که زیرساخت یا پهنای باند را به اشتراک می‌گذارند، نمی‌باشد.

صرفه جویی دراز مدت

در حالی که راه اندازی زیرساخت برای پشتیبانی از یک ابر خصوصی می‌تواند گران باشد، اما می‌تواند در دراز مدت جواب دهد. اگر سازمانی از قبل سخت افزار و شبکه مورد نیاز برای میزبانی را داشته باشد، راه اندازی یک ابر خصوصی در طول زمان به مراتب می‌تواند از اجاره آن مقرون به صرفه‌تر باشد.

هزینه‌های قابل پیش بینی

هزینه‌های ابر عمومی بر اساس میزان استفاده، هزینه‌های ذخیره سازی و هزینه‌های خروج داده می‌تواند بسیار غیرقابل پیش بینی باشد. ابر خصوصی اما، صرف نظر از حجم کاری در حال اجرا توسط سازمان یا میزان انتقال داده، ماهانه ثابت است.

سیستم‌های نظارتی

مقرراتی مانند GDPR اتحادیه اروپا ممکن است تعیین کند که داده‌ها در کجا قرار دارند و محاسبات در کجا انجام می‌شود. در مناطقی که ارائه دهندگان ابر عمومی نمی‌توانند خدمات ارائه دهند، ممکن است به یک ابر خصوصی نیاز باشد. به‌علاوه، سازمان‌هایی که داده‌های حساسی مانند اطلاعات مالی یا حقوقی دارند، برای اطمینان از اینکه کنترل کاملی بر اطلاعات هویتی یا حساس دارند ممکن است ذخیره‌سازی ابری خصوصی را انتخاب کنند.

تفاوت بین Private Cloud و Public Cloud چیست؟

در یک ابر خصوصی، منابع محاسباتی، اختصاصی و مالک محور هستند و یک سازمان واحد میزبان و مدیر سیستم است. چیزی که آن را خصوصی می‌کند در حقیقت این است که لایه سخت افزاری زیربنایی از زیرساخت هر مشتری دیگر جدا شده است. در یک ابر عمومی، خدمات تحت مالکیت و مدیریت یک ارائه دهنده است که مشترکان را میزبانی می‌کند. شرکت‌ها ممکن است یک ابر خصوصی را با یک ابر عمومی در یک محیط ترکیبی یا چند ابری ترکیب و استفاده کنند.

چرا از VMware به عنوان یک پلتفرم ابر خصوصی استفاده کنیم؟

VMware یک رهبر جهانی در زیرساخت‌های ابری است و VMware Private Cloud سرویسی را ارائه می‌دهد که به سازمان‌ها امکان می‌دهد به سادگی تمام سرورهای خود را در یک منبع واحد جمع کنند، که می‌تواند بین ماشین‌های مجازی (VM) که بارهای کاری را در سراسر سازمان اجرا می‌کنند، توزیع شود.

VMware از سه نوع اصلی ابر خصوصی پشتیبانی می‌کند: ابر خصوصی مجازی، میزبانی شده و مدیریت شده.

معماری ابر خصوصی

معماری ابر خصوصی، در واقع، ادغام منابع یک مرکز داده در یک منبع واحد می‌باشد. سازمان‌ها از طریق مجازی سازی اجزای سخت افزاری، کارایی و بهینه بودن زیرساخت ابر خصوصی خود را افزایش می‌دهند. راه‌حل‌های private cloud از شرکت‌های نرم‌افزار پیشرو مانند VMware، مایکروسافت و دیگران می‌آیند، در حالی که راه‌حل‌های منبع باز درجه سازمانی از Red Hat، OpenStack و دیگران در دسترس هستند.

همچنین امکان طراحی دیتاسنتر با استفاده از software-defined networking (SDN) و ماشین‌های مجازی (VM) را به شرکت‌ها می‌دهد. private cloud با پوشش‌دهی شبکه جهانی می‌تواند چندین مکان یا فضای اجاره‌ای را در تاسیسات بین‌المللی شامل شود. راه‌حل‌های private cloud نرم افزار‌هایی را برای هماهنگ‌سازی شبکه در سرورهای bare-metal که در آن امنیت داده‌ها را می‌توان مستقیماً در یک محل مدیریت کرد ارائه می‌دهد.

انواع مختلفی از private cloud وجود دارد که خدمات مختلفی را نیز ارائه می‌دهند. به عنوان مثال، هنگامی که یک شرکت از یک private cloud برای infrastructure as a service (IaaS) استفاده می‌کند، ابر ممکن است میزبان خدمات ذخیره سازی، شبکه یا محاسبات باشد. ابرهای خصوصی همچنین می‌توانند از platform as a service (PaaS) پشتیبانی کنند که درست مانند نرم‌افزاری معمولی که بر روی یک رایانه میزبانی می‌شوند، کار می‌کنند.

انواع private cloud

ابر خصوصی مجازی یک نمونه ابر خصوصی است که توسط زیرساخت ارائه‌دهنده ابر عمومی میزبانی می‌شود و در آن قرار دارد. این نوع از آنجایی که در محل خود سازمان قرار ندارد با سایر انواع ابر خصوصی متفاوت است.

یک ابر خصوصی میزبانی شده، توسط ارائه‌دهنده ابر میزبانی می‌شود و می‌تواند در محل یا در یک مرکز داده ساکن شود. این منابع با سایر سازمان‌ها به اشتراک گذاشته نمی‌شوند و توسط ارائه دهنده خدمات ابری مدیریت می‌شوند. تمام به‌روز‌رسانی‌ها، ارتقاء‌ها و نگهداری به عهده ارائه دهنده ابر است.

یک ابر خصوصی مدیریت شده بسیاری از مسئولیت‌های cloud management را به یک میزبان شخص ثالث واگذار می‌کند. سخت‌افزار، نرم‌افزار، شبکه‌سازی و عملیات ابر خصوصی توسط ارائه‌دهنده مدیریت می‌شود که ممکن است خدمات ارزش افزوده دیگری مانند پشتیبان‌گیری و تداوم کسب‌وکار را ارائه دهد.

VMware Cloud Foundation یک پلتفرم full-stack برای راه‌حل‌های ابر خصوصی میزبان و مناسب برای هر برنامه‌ای را فراهم می‌کند. VMware Cloud Foundation با محاسبات، ذخیره‌سازی، شبکه، امنیت و مدیریت پیشرو در صنعت ساخته شده است که سازمان‌های میزبان ابر را قادر می‌سازد تا:

  • با استفاده از راه حل‌های ابری و ابر ترکیبی، فرصت‌های کسب درآمد را به حداکثر برسانید.
  • قابلیت های یکپارچه انتقال ابر را از محل مشتری به مرکز داده خود ارائه دهید.
  • با قابلیت‌های نظارت دقیق، استرداد هزینه، گزارش‌دهی و گزارش‌گیری، دید عمیقی را فراهم کنید.
  • ارتقاء بهره‌وری توسعه دهندگان و استقرار برنامه‌های کاربردی برای عرضه سریع‌تر به بازار.
  • برای یک تجربه ابری ترکیبی برای مقیاس و کارایی بیشتر، ابر خصوصی را به ابر عمومی متصل کنید.

آیا ابر خصوصی امن‌تر از ابر عمومی است؟

ابر خصوصی می‌تواند امن‌تر از ابر عمومی باشد، اما نکته مهم این است که سازمان‌ها باید به طور مداوم از به روز بودن اطمینان حاصل کنند تا از مزایای ابر خصوصی بهره‌مند شوند. تا زمانی که یک سازمان توانایی اجرای پروتکل‌های امنیتی را نداشته باشد، ابر خصوصی می‌تواند مزایای زیادی از این جهت به همراه داشته باشد. از آنجایی که ابرهای خصوصی محدود به سخت افزار خاصی هستند، اطمینان از امنیت فیزیکی آسان‌تر است. علاوه بر این، میزان کنترلی که یک کسب و کار بر ابر خصوصی خود دارد، می‌تواند دستیابی به مجوز‌ها و الزامات حاکمیتی را آسان‌تر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *