دسته‌بندی نشده

اینترنت اشیا (IOT) چیست؟

اینترنت اشیا iot

اینترنت اشیا (IoT)، شبکه رو به رشد اشیاء هوشمند (به غیر از دستگاه‌های محاسباتی قدیمی) است که داده‌ها را جمع‌آوری و ارسال می‌کنند و/یا دستورالعمل‌ها را از طریق اینترنت دریافت می‌کنند.

اینترنت اشیا دسترسی به داده‌ها را فراهم می‌کند

برای شرکت‌ها، اینترنت اشیا، دسترسی به مجموعه‌ای از داده‌های جمع‌آوری‌شده از فرآیندهای تجاری، محیط‌های تولید، توسعه محصول، زنجیره‌های تامین و غیره را فراهم می‌کند. تجزیه و تحلیل این داده‌ها می‌تواند فرصت‌های قابل توجهی را برای افزایش بهره‌وری، افزایش ایمنی، فعال کردن تعمیر و نگهداری، پیش بینی و بهینه سازی عملیات‌ها کشف کند.

از داده‌های آنالوگ تا دیجیتال

اصطلاح “اینترنت اشیا” اولین بار در سال 1999 توسط کوین اشتون، که روی بهینه سازی زنجیره تامین برای Procter & Gamble کار می‌کرد، استفاده شد. او سیستمی از حسگرها را برای گرفتن اطلاعات فیزیکی در نظر گرفت تا بتواند به داده‌های دیجیتال تبدیل شود. امروزه نزدیک به 14 میلیارد دستگاه متصل به اینترنت اشیا در سراسر جهان وجود دارد که پیش بینی می‌شود این تعداد تا سال 2025 به بیش از 30 میلیارد برسد.

فناوری‌های کلیدی برای اینترنت اشیا

برای اینکه یک دستگاه بخشی از اینترنت اشیا باشد، به چند جزء حیاتی نیاز است.

حسگرها نحوه جمع آوری اطلاعات در مورد محیط فیزیکی توسط یک دستگاه IoT هستند. آن‌ها مانند نسخه دیجیتالی حس بینایی، شنوایی و لامسه انسان هستند. انواع مختلفی از سنسورها وجود دارد و حسگرهایی که در یک دستگاه استفاده می‌شوند بسته به کاری که دستگاه انجام می‌دهد متفاوت است. به عنوان مثال، ترموستات هوشمند شما مطمئناً به یک سنسور دما نیاز دارد اما احتمالاً به یک شتاب سنج نیاز ندارد.

میکروکنترلرها قدرت محاسباتی، حافظه و اتصال به اینترنت را برای دستگاه فراهم می‌کنند. اگر حسگرها چشم و گوش دیجیتال دستگاه باشند، میکروکنترلر مغز است. در حالی که میکروکنترلرها قدرت پردازش محدودی دارند، زیرا CPU و حافظه روی یک تراشه جاسازی شده‌اند، هزینه پایین، حداقل نیاز به انرژی و سادگی نسبی آن‌ها را برای استفاده در بسیاری از دستگاه‌های اینترنت اشیا مناسب می‌سازد.

اتصال شبکه برای انتقال داده‌ها به دستگاه و از دستگاه لازم است. مجموعه‌ای از گزینه‌های مختلف در دسترس است، از جمله Wi-Fi، WAN، LAN، تلفن همراه، بلوتوث، NFC، و بسیاری دیگر. انتخاب فناوری اتصال برای استفاده نه تنها به نوع دستگاه بلکه به محیطی که در آن استفاده می‌شود نیز بستگی دارد. به عنوان مثال، در حالی که شبکه‌های سلولی ممکن است در برخی از کارخانه‌ها به دلیل معماری و مصالح ساختمانی، دسترسی محدودی داشته باشند، اتصال شبکه 5G نسل بعدی برای دستگاه‌های خودروهای خودمختار مورد نیاز خواهد بود.

موارد استفاده از IoT

اینترنت اشیا باعث پیشرفت در بسیاری از بازارهای مختلف، از خانه‌های هوشمند و شهرهای هوشمند گرفته تا تولید، پزشکی از راه دور و حتی کشاورزی می‌شود. در حالی که پتانسیل کامل IoT هنوز کشف نشده است، اما در حال حاضر تعدادی کاربرد عملی و واقعی دارد.

حمل و نقل و تدارکات: برای کمک به نظارت بر کیفیت محصول، دستگاه‌های اینترنت اشیا با کانتینرهای حمل و نقل برای ردیابی و جمع آوری داده‌هایی مانند مکان، دهانه کانتینر، دما و لرزش استفاده می‌شوند. سیستم‌های ردیابی خودرو، با توانایی نظارت بر زمان بی‌حرکتی، زمان عبور و مرور و سبک‌های رانندگی، می‌توانند به مدیریت ناوگان کمک کنند، مسیرهای تحویل را کارآمدتر کنند و ایمنی راننده را بهبود بخشند. و داده‌های ترافیکی بی‌درنگ از حسگرهای کنار جاده‌ها می‌توانند به رانندگان کمک کنند تا سریع‌تر و کارآمدتر به مقصد برسند.

وسایل نقلیه خودران: در حالی که ما هنوز خودروهای کاملاً خودران نداریم، سازندگان در حال اضافه کردن دوربین‌ها، رادار، لیدار و سایر حسگرهای داخلی به وسایل نقلیه خود هستند. امروزه از این دستگاه‌ها برای جمع آوری اطلاعات در مورد تجهیزات داخل وسیله نقلیه و همچنین محیط اطراف آن برای افزایش ایمنی مانند کمک ترمز و پشتیبانی از فرمان استفاده می‌شود. در آینده، این حسگرها به شبکه‌ای متصل خواهند شد که به وسایل نقلیه اجازه می‌دهد تا با یکدیگر و همچنین زیرساخت‌های اطراف ارتباط برقرار کنند و وسایل نقلیه کاملاً خودکار را فعال کنند.

شبکه هوشمند: اینترنت اشیا جایگزینی سیستم‌های شبکه برق منسوخ شده با یک شبکه هوشمند را امکان‌پذیر می‌سازد که بهتر می‌تواند از منابع انرژی توزیع‌شده استفاده کند و کنترل بیشتری را هم برای شرکت‌ها و هم برای مصرف‌کنندگان فراهم کند. کنتورها و حسگرهای هوشمند در لوازم خانگی اطلاعات دقیقی در مورد مصرف انرژی مصرف‌کنندگان و توانایی تنظیم مصرف انرژی در پاسخ را به مصرف‌کنندگان می‌دهند. برای خدمات شهری، فناوری IoT به آنها اجازه می‌دهد تا از داده‌های بلادرنگ برای تشخیص قطعی، پاسخ به تغییرات بارها و تنظیم توزیع برق برای بهره وری بیشتر استفاده کنند.

مراقبت‌های بهداشتی: فناوری‌های پوشیدنی اینترنت اشیا مانند ساعت‌های هوشمند، ردیاب‌های تناسب اندام و حسگرهای زیستی به مصرف‌کنندگان امکان دسترسی آسان به مجموعه‌ای از داده‌های مرتبط با سلامت را در یک نگاه می‌دهند. دستگاه‌های قوی‌تر مانند قلم‌های انسولین هوشمند، مانیتورهای قلبی قابل جاگذاری، استنشاق‌های متصل، و مانیتورهای گلوکز از این هم فراتر می‌روند و به بیماران کمک می‌کنند شرایط مزمن را کنترل کنند و در صورت نیاز به کمک دسترسی پیدا کنند. بهداشت از راه دور و پزشکی مجازی ارائه مراقبت‌های سرپایی و طولانی مدت از راه دور را ممکن می‌سازد.

اینترنت اشیا صنعتی و صنعت 4.0

بسیاری از صنایع مختلف از اینترنت اشیا برای بهبود عملکرد خود استقبال کرده‌اند. پیشرفت در اتوماسیون، توانایی افزودن حسگرهای جدید و ارزان به تجهیزات تولید موجود، و همگرایی فناوری عملیاتی (OT) با فناوری اطلاعات سازمانی به این معنی است که بسیاری از تولیدکنندگان به دنبال فرصت‌هایی برای دیجیتالی کردن روز افزون عملیات خود هستند. این امر منجر به انتقال به Industry 4.0 شده است که هم دنیای فیزیکی و هم دنیای دیجیتال را ادغام می‌کند تا فرآیند تولید را تغییر دهد، عملیات تجاری را بهبود بخشد و رشد درآمد را افزایش دهد.

Industry 4.0 بدون IoT صنعتی (IIoT) امکان پذیر نخواهد بود. IIoT این امکان را برای سازندگان فراهم می‌کند تا ایمنی را افزایش دهند، برنامه‌های تعمیر و نگهداری را بهینه کنند، کارایی عملیاتی را بهبود بخشند، اپراتورها را قادر به کارایی بیشتر و کاهش زمان توقف برنامه ریزی نشده باشند.

نظارت بر شرایط از راه دور دارایی‌های میدانی به تکنسین‌ها این امکان را می‌دهد که روزهای خود را بهتر برنامه ریزی کنند و زمان صرف شده برای سفر بین سایت ها را کاهش دهند. در کف کارخانه، حسگرها می‌توانند به ارزیابی کیفیت کالاهای تولیدی و فرآیند تولید کمک کنند و کیفیت محصول نهایی را ثابت‌تر کنند و فرصت‌های بیشتری را برای بهبود کیفیت آشکار کنند. حسگرهای ماشین‌های متحرک یا دوار می‌توانند داده‌های حیاتی را در مورد وضعیت دارایی‌ها جمع‌آوری کنند و این داده‌ها را می‌توان برای اجرای برنامه‌های تعمیر و نگهداری پیش‌بینی‌کننده، کاهش زمان خرابی تجهیزات و بهینه‌سازی برنامه‌های تعمیر و نگهداری استفاده کرد.

با سرور HP به اینترنت اشیا (IoT) متصل شوید

اینترنت اشیا فرصت‌های جدیدی را برای به دست آوردن فهم بیشتر از افراد، مکان‌ها و دارایی‌های مرتبط ارائه می‌دهد. برای استفاده حداکثری از این فرصت‌ها در اقتصاد دیجیتال امروزی، به یک رویکرد جامع برای شبکه، محاسبات، مدیریت داده و امنیت نیاز دارید. با پشتیبانی HPE نسبت به اکوسیستم IoT خود دید و بینش به دست آورید.

کارگاه HPE IoT Transformation داده‌های IT و OT را برای تولید استراتژی اینترنت اشیا که نتایج را بهبود می‌بخشد، ادغام می‌کند. کارشناسان HPE Pointnext Services می‌توانند به شما در راهکار‌های اینترنت اشیا و ایجاد چارچوبی برای کمک به تسریع در استقرار راه حل‌های آینده اینترنت اشیا و قابلیت‌های پیشرفته هوش تجاری کمک کنند.

با راهکار‌های نظارت بر وضعیت شروع سریع HPE (FSCM)، سلامت و عملکرد تجهیزات خود را در لحظه درک کنید و تصمیم گیری در مورد تعمیر و نگهداری دارایی را بهبود بخشید. با گرد هم آوردن فن‌آوری‌های HPE، شرکای قابل اعتماد و خدمات برتر، به شما این امکان را می‌دهیم تا تصمیمات هوشمندانه‌تری مبتنی بر تجهیزات و متناسب با نیازها، سیستم و محیط خود بگیرید.

برای برخی از شرکت‌ها، پذیرش برنامه‌های IoT از بهترین شیوه‌های امنیت و انطباق پیشی گرفته است. پلتفرم نرم‌افزاری ارائه‌شده توسط آروبا باز، بومی ابری است و برای ارائه ویژگی‌های امنیتی پیشرفته هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (ML) ساخته شده است تا کشف و نظارت متمرکز و بدون وقفه همه دستگاه‌های متصل به شبکه را فراهم کند.

سیستم‌های HPE Edgeline فناوری‌های جمع‌آوری و کنترل داده‌های OT مبتنی بر استانداردهای باز کلیدی را مستقیماً در سیستم فناوری اطلاعات سازمانی مسئول اجرای تجزیه و تحلیل یکپارچه می‌کنند. این همگرایی قابلیت‌های OT و IT در یک سیستم واحد HPE Edgeline، تأخیر بین دریافت داده، تجزیه و تحلیل و عمل بر روی آن را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و در عین حال باعث صرفه‌جویی در فضا، وزن و قدرت (SWaP) می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *