دسته‌بندی نشده

NIC (کارت رابط شبکه) چیست؟

nic

کارت رابط شبکه (NIC)

کارت رابط شبکه (NIC) یک قطعه سخت افزاری است که معمولاً یک برد یا تراشه است که روی رایانه یا سرور نصب می‌شود تا بتواند به شبکه متصل شود. NIC های مدرن قابلیت‌هایی مانند پشتیبانی از وقفه I/O، رابط‌های دسترسی مستقیم به حافظه (DMA)، انتقال داده‌ها، مهندسی و پارتیشن بندی ترافیک شبکه را برای رایانه‌ها فراهم می‌کنند.

NIC یک کامپیوتر را به اتصال اختصاصی و تمام وقت به شبکه مجهز می‌کند. این مدار، لایه فیزیکی لازم برای برقراری ارتباط با لایه استاندارد data link، مانند اترنت یا Wi-Fi را پیاده سازی می‌کند. هر کارت نشان دهنده یک دستگاه است و می‌تواند جریان داده‌ها را در شبکه آماده، منتقل و کنترل کند.

NIC از مدل OSI برای ارسال سیگنال در لایه فیزیکی، انتقال بسته‌های داده در لایه شبکه و عملکرد به عنوان یک رابط در لایه TCP/IP استفاده می‌کند.

عملکرد NIC در لایه‌های مختلف مدل OSI

لایه اول => فیزیکی : رسانه، سیگنال و انتقال باینری

لایه دوم => دیتا لینک : MAC و LLC (آدرس‌دهی فیزیکال)

لایه سوم => شبکه : تعیین مسیر و ip

لایه چهارم => نقل و انتقال : کانکشن‌های سرتاسری و مطمئن

لایه پنجم => سشن (جلسه) : ارتباط بین هاست

لایه ششم => ارائه : نمایش داده‌ها و رمزگذاری

لایه هفتم => برنامه : فرآیند شبکه به برنامه

NIC چگونه کار می‌کند؟

کارت شبکه به عنوان واسطه بین کامپیوتر و شبکه داده عمل می‌کند. به عنوان مثال، هنگامی که کاربر یک صفحه وب را سرچ می‌کند، رایانه درخواست را به کارت شبکه ارسال می‌کند و سپس NIC آن را به تکانه‌های الکتریکی تبدیل می‌کند.

یک وب سرور در اینترنت تکانه‌ها را دریافت می‌کند و با ارسال صفحه وب به کارت شبکه به عنوان سیگنال‌های الکتریکی پاسخ می‌دهد. کارت این سیگنال‌ها را دریافت می‌کند و آنها را به داده‌هایی که رایانه نمایش می‌دهد ترجمه می‌کند.

در ابتدا، کنترل‌کننده‌های شبکه به‌عنوان کارت‌های توسعه که می‌توانستند به پورت رایانه، روتر یا دستگاه USB وصل شوند، به کار گرفته می‌شدند. با این حال، کنترلرهای مدرن‌تری مستقیماً در چیپست مادربرد رایانه تعبیه شده‌اند. در صورت نیاز به اتصالات شبکه مستقل اضافی، کارت شبکه کارت توسعه (Expansion card NICs) را می‌توان به صورت آنلاین یا در خرده فروشی‌ها خریداری کرد. هنگام خرید NIC، مشخصات باید با استاندارد شبکه مطابقت داشته باشد.

اصطلاح کارت رابط شبکه (NIC) اغلب به عنوان کنترلر رابط شبکه، آداپتور شبکه و آداپتور LAN نیز در نظر گرفته می‌شود.

انواع کارت رابط شبکه

NIC استاندارد یک برد پلاستیکی است که برای اتصال کامپیوتر به شبکه به مادربرد متصل می‌شود و مدل‌های مختلفی ازین قطعه برای این اتصال وجود دارد:

بی‌سیم

این NIC از یک آنتن برای ارائه دریافت بی‌سیم از طریق امواج فرکانس رادیویی استفاده می‌کند. NIC های بی‌سیم برای اتصالات Wi-Fi طراحی شده‌اند.

سیمی

این NIC دارای جک‌های ورودی می‌باشد که برای کابل‌ها ساخته شده‌اند. محبوب‌ترین فناوری LAN سیمی اترنت است.

یو اس بی

NIC هایی هستند که اتصالات شبکه را از طریق دستگاهی که به پورت USB وصل شده است، فراهم می‌کنند.

فیبرهای نوری

این مدل NIC های گران قیمت و پیچیده‌تری هستند که به عنوان یک سیستم پشتیبانی با سرعت بالا برای مدیریت ترافیک شبکه در سرور‌ها استفاده می‌شوند. این پشتیبانی همچنین می‌تواند با ترکیب چندین NIC انجام شود.

لازم به ذکر است در حال حاضر بهترین سرور موجود در دنیا سرور های تولید شده توسط شرکت اچ پی می‌باشد. وب‌سایت ما جهت سهولت شما عزیزان در خرید سرور hp امکان خرید آنلاین این سرور‌ها را فراهم کرده است.

اجزای NIC

اجزای کارت رابط شبکه شامل موارد زیر است:

سرعت

همه NIC ها دارای رتبه بندی سرعت بر حسب مگابیت در ثانیه هستند که نشان دهنده عملکرد کلی کارت در هنگام پیاده سازی در یک شبکه کامپیوتری با پهنای باند کافی است. اگر پهنای باند کمتر از NIC باشد یا چندین کامپیوتر با یک کنترلر متصل شده باشند، سرعت برچسب‌گذاری شده کاهش می‌یابد. متوسط کارت شبکه‌های اترنت در انواع 10 مگابیت بر ثانیه، 100 مگابیت در ثانیه، 1000 مگابیت بر ثانیه و 1 گیگابیت بر ثانیه عرضه می‌شود.

درایور

نرم افزاریست که داده‌ها را بین سیستم عامل کامپیوتر (OS) و NIC ارسال می‌کند. هنگامی که یک NIC روی رایانه نصب می‌شود، نرم افزار درایور مربوطه نیز دانلود می‌شود. برای اطمینان از عملکرد بهینه NIC، درایورها باید به روز و بدون خرابی بمانند.

مک آدرس

آدرس‌های MAC منحصربه‌فرد و غیرقابل تغییر که به آدرس‌های شبکه فیزیکی نیز معروف هستند، به کارت‌های شبکه اختصاص داده می‌شوند. مک آدرس برای تحویل بسته‌های اترنت به رایانه استفاده می‌شوند.

LED اتصال

اکثر NIC ها دارای نشانگر LED هستند که در کانکتور تعبیه شده است تا کاربر را از اتصال شبکه و انتقال داده مطلع کند.

روتر

همچنین گاهی اوقات برای فعال کردن ارتباط بین رایانه و سایر دستگاه‌ها به روتر نیاز است. در این حالت، NIC به روترِ متصل به اینترنت متصل می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *