پردازنده xeon در ژوئن سال 1998 معرفی شدند که مبتنی بر معماری مشابه سی پی یو های معمولی درجه دسکتاپ هستند. اما برخی از ویژگیهای پیشرفته مانند پشتیبانی از حافظه رم ECC و همچنین پشتیبانی تعداد هسته بالا و پشتیبانی از مقادیر زیادی از رم (RAM) با حجم زیادی از حافظه نهان (cache memory) را دارا میباشد.
از قابلیتهای پردازنده xeon شرکت اینتل میتوان به این موارد اشاره کرد:
اطمینان را میدهد که اجرایی ایمن برای دسترس بودن سرویسدهی سازمانی و مسئول رسیدگی به استثنائات سخت افزاری را داشته باشد. همچنین این سی پی یو ها قابلیت پشتیبانی از سوکتهای چندتایی (دو، چهار و هشت تایی) را دارا میباشد.
مقایسه سی پی یو های معمولی با پردازنده xeon
معمولا کاربران در کامپیوترهای شخصی (desktop) از پردازندههای اینتل سری Core i استفاده میکنند. اما از پردازندههای قوی و بدون وقفه مانند سریهای Xeon اینتل در سرورها بهره میبرند. سی پی یو xeon با پردازندههای دسکتاپ متفاوت هستند که با هدف پردازش و کارایی موازی، طراحی و ساخته شدهاند.
سی پی یو های Workstation نسبت به سی پی یو های Desktop از کارکرد و عمر طولانیتری برخوردارند. و عموما از همتایان دسکتاپ خود از حافظه نهان (cache) بیشتری استفاده میکنند و قابلیت اورکلاک (OverClock) شدن بیشتری دارند. پردازندههای چند هستهای با تعداد زیادی از رشتههای پردازشی با ساختار سیستمهای 64 بیتی طراحی شده. که در حقیقت از سری پردازنده xeon محصولات Intel هستند. هدف آنها بازار سیستمهای سرور، دیتاسنتر ها و بخش ورک استیشن (Workstation) است.
ویژگیها
از دیگر ویژگیهای سری xeon دارا بودن برنامه مدیریت دیتاسنتر ها یا DCM را دارا هستند که این اجازه را میدهد تا محصولات مورد نظر، نظارت پیشرفتهای بر روی دادههای سرور و اطلاعات و دیتاسنتر ها داشته باشد. مسلما در نهایت بهترین انتخاب برای سیستمهای سرور، پردازنده xeon است.
مزایای این پردازنده شامل پشتیبانی و تنوع در سوکتهای مختلف و پشتیبانی از حافظه کش بسیار بالا، داشتن دمای کمتر و قابلیت اورکلاک (OverClock) شدن که بالاترین عملکرد را در ویندوزهای سرور دارا میباشد.
ایران اچ پی سرور، بزرگترین واردکننده سرور و تجهیزات سرور در ایران. شما میتوانید علاوه بر دریافت اطلاعات در مورد سی پی یو سرور از آخرین اخبار در زمینه سرور اچ پی و دیگر محصولات مطلع شوید.