همانطور که میدانید SSD مخفف کلمه Solid-State Drive که معادل درایو حالت جامد میباشد است. ssd سرور آخرین مدل دستگاههای ذخیره سازی در صنعت کامپیوتر به حساب میآیند.
امروزه شاهد افزایش چشمگیر استفاده از هارد SSD در سیستمهای دسکتاپ، لپ تاپها و خصوصا سرورها هستیم. استفاده از هارد SSD در سرور از آنجایی که سرعت بالا و امنیت زبان زدی دارند بسیار پر اهمیت است و کمک شایانی به زیر ساخت سرور میکند. SSDها در برابر ضربه، لرزش و سایر عوامل مقاوم هستند. گرما را بهتر از هارد دیسک تحمل میکنند و خودشان نیز کمتر گرما تولید میکنند. همه اینها به لطف این واقعیت است که SSDها هیچ قسمت متحرکی ندارند و به جای صفحههای چرخشی از فلش مموری مبتنی بر ترانزیستورها استفاده میکنند.
توسعه SSDها به شدت تحت تأثیر یافتههای تحقیقات در زمینه CPU قرار گرفته است، زیرا ماهیت آنها تا حدودی مشابه است. ترانزیستورهای داخل تراشههای SSD به شکل شبکههای تشکیل شده از تعداد خاصی ردیف و ستون اسمبل میشوند. در تقاطع هر ستون و ردیف، دو ترانزیستور در قالب یک سلول ترکیب میشوند، در واقع این سلول همان جایی است که دادهها به عنوان جریان الکتریکی ذخیره میشوند. قسمت ورودی و خروجی هر سلول میتواند تصمیم بگیرد که جریان باید در کجا جریان یابد و در نتیجه کجا شارژ میشود. در نتیجه، میتوان مقادیر یک یا صفر را در هر سلول ذخیره کرد.
در این مقاله قصد داریم ویژگیهای یک هارد سرور را مورد بررسی قرار دهیم و نگاه زیربینانهای به تفاوتهای آن با هاردهای قدیمی یا همان هارد دیسکهای HDD داشته باشیم.
جدول محتوا
مزایای استفاده از ssd برای سرور
بسیاری از کاربران از تکنولوژی SSD هیجان هستند و فکر میکنند که این فناوری واقعاً از آینده است.
در دوران HDD ها، انتخاب درایو صرفاً به ظرفیت، سرعت RPM و شرکت تولید کننده مربوط میشد. با حافظههای SSD، این انتخاب بسیار پیچیدهتر شده است، به خصوص اگر از آن SSD جهت سرور و برای پردازش دادههای مهم استفاده شود.
برخی از مزایا:
- سرعت بالاتر در نتیجه کار بیشتر و رونق بیشتر کسب و کار
- قابل اطمینان بودن نسبت به هاردهای قدیمی و پایداری بالا
- امنیت بیشتر و جلوگیری از از دست رفتن دیتا (Data Loss)
- استفاده از ترانزیستورها به جای صفحههای چرخنده
استفاده از رابط اشتباه میتواند به یک ترمز برای کل سیستم تبدیل شود و عملکرد برنامههای شما را محدود کند. همچنین یک مدل با درجه استقامت پایین میتواند تنها پس از چند ماه استفاده از کار بیفتد.
برای صرفه جویی در وقت، ما بهترین درایوهای ssd سرور را گردآوری کرده و بهترین SSD های مخصوص سرور را به شما معرفی کردهایم.
در مجموع اگر که میخواهید نهایت عملکرد سرور را مشاهده کنید حتما از SSD ها استفاده کنید.
SSD NVMe
به لطف سرعت انتقال داده بالا، SSD های NVMe بیشتر و بیشتر در سرورها مورد استفاده قرار میگیرند.
حتی ضعیف ترین مدلهای این نوع نیز حداقل دو برابر هاردهای sata سرعت دارند.
با رابط NVMe، هارد ssd مخصوص سرور به گذرگاه PCIe متصل میشود که یا مستقیماً و یا از طریق چیپست به پردازنده متصل است. این تاخیر (تا چند میکرو ثانیه) را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد و سرعت انتقال داده را تا حدود زیادی بالا میبرد.
هنگام انتخاب NVMe SSD، نسخه پشتیبانی شده استاندارد PCI Express را در نظر بگیرید. PCIe 3.0 حداکثر 1 گیگابایت در ثانیه در هر مسیر یا 4 گیگابایت در ثانیه برای اسلات “x4 Gen 3” فراهم میکند. نسل بعدی PCIe 4.0 این سرعت را دو برابر میکند.
SSD M.2 سرور
M.2 یک شکل محبوب SSD برای لپ تاپ است که در سخت افزار سرور نیز استفاده میشود. با این حال، معمولاً فقط یک یا دو اسلات روی برد وجود دارد.
جهت خرید هارد ssd برای سرور میتوانید به سایت ایران اچ پی سرور مراجعه کنید و با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.