مقالات سرور

بایوس (BIOS) کامپیوتر چیست ؟

بایوس

بایوس (BIOS) در یک سیستم کامپیوتری در اصل پیوند بین سخت افزار و نرم افزار محسوب می‌شود. شاید خیلی از افراد عنوان درایورهای دستگاه یا فقط درایور را به جای اصطلاح بایوس شنیده باشند. بایوس (BIOS) مخفف عبارت basic input/output system می‌باشد. بایوس در هنگام روشن کردن کامپیوتر برای تست‌های اولیه و ثانویه وارد عمل می‌شود.

در اکثر سیستم ها BIOS در هنگام اجرا عملیات مرتبط پیام هایی را نمایش می‌دهد ( مقدار حافظه، نوع هارد سرور hp و .. ) برای آماده کردن سیستم برای ارائه خدمات به کاربر که بایوس مجموعه ای از عملیات را اجرا می‌کند. بعد از رسیدگی و آگاهی از تنظیمات موجود در CMOS و قرار گرفتن Interrupt handler، در حافظه RAM، کارت گرافیک بررسی می‌شود. بیشتر کارت گرافیک‌ها حاوی BIOS اختصاصی هستند که حافظه و سی پی یو CPU مربوط به کارت گرافیک را مقدار دهی اولیه می‌کند.

بدون شک می‌توان گفت استقرار سیستم عامل در حافظه، از مهم‌ترین وظایف آن است.

وظیفه حافظه ROM

وظیفه حافظه ROM این است که داده را به صورت دائم یا غیر دائم نگهداری کند. تکنولوژی ROM در اصل زیر مجموعه‌ای از سیستم RAM است، فضای حافظه رم RAM به صورت خلاصه دارای یک یا چند چیپ می‌باشد.

BIOS مادربرد به صورت سخت افزاری که دارای یک چیپ ROM می‌باشد نیز موجود است، زیرا پیش درآمدهای لازم را برای گرداننده‌ها و نرم افزارهای مورد نیاز آماده می‌کند. بطور معمول BIOS مادربرد دارای گرداننده‌هایی همانند صفحه کلید، هارد دیسک، درگاه سریال و موازی، صفحه کلید و … برای یک سیستم پایه می‌باشند.

در دستگاه‌های جدید به جای ارتقاء بایوس (BIOS) مادربرد، بر روی سیستم عامل خود یک نسخه از گرداننده آن را نصب کنید تا در زمان بوت شدن سیستم، سیستم عامل پیکربندی لازم را برای استفاده از آن دستگاه انجام دهد. می‌توان گفت در ابتدا سیستم از هارد دیسک راه‌اندازی شده و سپس گرداننده آن را بارگیری می‌کند.

در یک سیستم PC، بایوس از سه منبع مختلف بدست می‌آید:

– (ROM) کارت تصویر

– (ROM) مادربرد

– برنامه بارگیری شده از دیسک سخت به حافظه RAM

برای مشاهده چگونگی تغییر بوت مود از UEFI به LEGACY به این مقاله مراجعه کنید.

کاربرد بایوس

سیستم عامل های گوناگون به صورت مجازی، روی تمام سیستم‌های سازگار با سیستم PC اجرا شوند. بایوس با سخت افزار در ارتباط است، از لحاظ کارکرد باید سازگاری کاملی با سخت افزارهای مربوطه داشته باشد. ارتقاء بایوس در مواقعی که سیستم قدیمی باشد الزامی است. بایوس (BIOS) در مدل خاصی از حافظه ROM ذخیره میشود، ارتقاء و تغییر آن مانند سایر نرم افزارها نخواهد بود.

هنگامی که سیستم را راه اندازی می‌کنید، می‌توانید تاریخ، شماره و نام تولید کننده BIOS را مشاهده کنید. این نکته را حتما مد نظر داشته باشید که هنگام ارتقاء، نسخه‌ای استفاده شود که کاملا با سیستم سازگاری دارد، در غیر این صورت به مشکل خورده و امکان راه اندازی سیستم کامپیوتر وجود نخواهد داشت.

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره برای خرید هم‌اکنون به سایت ایران اچ پی سرور مراجعه کرده و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *