دسته‌بندی نشده

پاور (منبع تغذیه)

وظیفه قطعه‌ای سخت افزاری به نام پاور (منبع تغذیه) یا PSU که مخفف عبارت Power Supply Unit می‌باشد، تامین برق مورد نیاز برای کامپیوتر و رساندن جریان برق به مادربرد می‌باشد. منبع تغذیه در کامپیوتر مانند قلب در بدن انسان است، همانگونه که قلب خون کافی را برای انرژی مورد نیاز به بافت های مختلف بدن می‌رساند، منبع تغذیه هم توان مورد نیاز قسمت‌های مختلف کامپیوتر را تامین می‌کند. داشتن پاور کامپیوتر از نکات ضروری محسوب می‌شود، به دلیل اینکه این قطعه باعث می‌شود تا قطعات به خوبی کار کرده و تداخلی در انجام کار آن‌ها ایجاد نشود.

در کل باید گفت که توان مورد نیاز برای قسمت های مختلف سیستم از طریق منبع تغذیه تامین می‌شود.

نکات مهم برای خرید

این نکته را حتما مد نظر داشته باشید که تمامی قطعات درون کیس شما مانند کارت گرافیک، مادربرد، پردازنده (سی پی یو)، خنک کننده‌ها، حافظه ذخیره سازی (هارد دیسک)، رم RAM و یا در بعضی موارد خود کیس به برق نیازمند بوده که وظیفه تامین اندازه مناسب و بهینه آن بر عهده پاور است. به همین دلیل باید یک پاوری را انتخاب کنید که هم بتواند توان مصرفی تمامی قطعات سیستم شما را تامین کند، راندمان خوبی داشته باشد و همچنین نیز شما را برای ارتقا و افزودن قطعات بیشتر محدود نکند.

مواردی درباره توان پاور

یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که در خرید پاور باید در نظر داشت، توجه به توان است.

که در تامین انرژی مورد نیاز کامپیوتر شما نقش به سزایی دارد.

توان خروجی پاور با دو مدل روی آن ثبت می‌شود :

۱- توان حداکثری (Reak)

۲- توان واقعی (Real)

پاور در توان واقعی، بدون تحمل کردن فشار و در شرایط عادی قادر به تامین آن می‌باشد. ولی در توان حداکثری حدود تقریبا ۱ دقیقه می‌تواند در این توان فعالیت کرده و سپس از کار می‌افتد. در مجموع، حدود ۱۵۰ وات بین توان حداکثری و توان واقعی تفاوت وجود دارد. به این معنی که پاوری با توان واقعی ۵۸۰ وات دارای توان حداکثری ۷۳۰ وات می‌باشد و توانایی تحمل بیشتر از آن را نخواهد داشت. به همین دلیل در هنگام خرید پاور، به میزان توان واقعی آن توجه کنید.

هنگامی که روی پاور میزان توان واقعی را مشاهده نکردید، حتما باید به میزان توان خروجی هر شاخه توجه کنید.

به این صورت که پاور مورد نظر باید روی شاخه ۱۲ و یا ۵ ولت بتواند از چند آمپر پشتیبانی کند، که این مورد توان واقعی هر شاخه را نشان می‌دهد. این نکته را در نظر داشته باشید که حداکثر توان واقعی پاور شما حدودا ۲۰ درصد بیشتر از توان مصرفی کامپیوتر شما باشد، به دلیل اینکه این عامل سبب افزایش کارایی و ماندگاری سیستم و پاور در هر شرایطی می‌شود.

انواع ورژن پاور

پاور هم مانند بسیاری از قطعات سخت افزاری کامپیوتر دارای ورژن بندی می‌باشد، که قابلیت آن بر اساس ورژن بندی متغیر است. هنگام خرید پاور باید به نسخه مناسب و ساختار آن توجه کرد. زیرا نسخه‌های مختلف آن در بازار کشور ما مشاهده نشده است. پاورهایی با نسخه‌های ۲/۲ و ۲/۱ در بازار موجود هستند با مشخصاتی که باعث محافظت از سیستم می‌شود، مانند : کانکتور برق ۲۴ پین برای تامین برق مادربرد، وجود کانکتور PCI-E و تعدادی فاکتورهای امنیتی جدید که در ساختار آن وجود دارد.

ناگفته نماند که در نسخه های جدید پاور به جز ۲۴ پین، یک کانکتور برق ۸ پین نیز وجود دارد که به جای کانکتور ۴ پین کنار پردازنده قرار دارد. تامین انرژی مورد نیاز پردازنده وظیفه آن می‌باشد.

در هنگام خرید به این نکته توجه کنید که پاور با قابلیت‌ها و ظرفیت‌های مادربرد شما هماهنگی داشته باشد.

نکات مهم درباره امنیت پاور

امروزه پاورهای قوی‌تری مشاهده می‌شوند که نیازمند توجه بیشتر به امنیت سیستم دارد.

به این دلیل که با کوچکترین خطا در تنظیم ولتاژ و عدم قطع جریان نادرست منجر به بروز مشکلات ریشه ای در قطعات سخت‌افزاری سیستم شود. به همین دلیل هر روزه شرکت‌های سازنده پاور در ساختار منابع تغذیه، تکنولوژی های جدیدی را قرار داده تا باعث افزایش امنیت آن‌ها شوند.

به پاورهای قدرتمند توجه کنید، میبینید که روی کابل خروجی آنها با توجه به تشخیص کارایی کابل‌ها یک لایه جدا کننده روی آن‌ها کشیده شده، که این عمل سبب افزایش امنیت منبع تغذیه می شود، به این دلیل که توان خروجی هر شاخه در پاورهای امروزی بالا است، و در صورتی که این امکانات وجود نداشت، احتمال بروز مشکلاتی در پاور به وجود می‌آمد، و طراحی مناسب کانکتورهای پاور نیز در امنیت آن نقش به سزایی دارد.

طراحی پاور ها

یکی از عوامل مهم در افزایش کارایی پاور، طراحی آن است. اگر طراحی پاور نامناسب باشد، در زمان فعالیت نمی‌تواند گرمای تولیدی خود را درست خارج کند.

و باعث بروز مشکلاتی چون :

افزایش دمای قطعات داخل کیس به دلیل منتقل کردن گرما به فضای داخل کیس
کم شدن عمر قطعات و کارایی سیستم
تغییر در ولتاژهای خروجی به دلیل افزایش دمای داخلی پاور گزینه Power Factor Correction) PFC) قسمتی در پاور است، امروزه روی بیشتر پاورهای موجود در بازار نوشته شده است.

PFC با تنظیم ولتاژ ورودی برق باعث کم شدن مقدار برق مصرفی به وسیله پاور می‌شود.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره برای خرید سرور hp هم اکنون به سایت ایران اچ پی سرور مراجعه کرده و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *